Hair extensions
Heb jij ook altijd al lang haar willen hebben, of een mooie volle bos haar?

Dit hoeft niet meer bij dromen te blijven, maar ligt nu binnen je handbereik!

Door het gebruik van wax-extensions kan iedereen beschikken over prachtig haar. Je hoeft nooit meer uren voor de spiegel te zitten om je haar voller te krijgen. Of jaren te wachten tot je haar wat langer gegroeid is!

Wat zijn hairextensions
Met hairextensions kan het haar verlengd worden, of extensions kunnen je haar meer volume geven. Er kunnen ook verschillende kapsels gecreëerd worden. Zo kun je bijvoorbeeld in donker haar, blonde extensions plaatsen, waardoor er highlights ontstaan. Maar je kunt ook kiezen voor donkerdere natuurtinten, of juist voor de funny colors. Hairextensions zijn verkrijgbaar in diverse texturen, kleuren en lengtes. Je hebt extensions van human hair (deze zijn gemaakt van 100% echt mensenhaar, dit haar is afkomstig uit India en andere Aziatische landen), of extensions van synthetisch haar (kanekalon). Synthetisch haar is stukken goedkoper, maar de kwaliteit is ook beduidend minder. Het ziet er minder echt uit door de grote glans die er overheen zit. Ook pluist het sneller en is het haar alleen als steil haar te verkrijgen.

IMG_2376IMG_2887

Texturen van hairextensions:

Straight - steil haar

Weave - haar met een slag

Curly - krullend haar

Extensions zijn in diverse lengtes te verkrijgen: 30, 40, 50 en 60 cm lang. Alle varianten zijn er in diverse natuurtinten.

Er bestaat ook bio-color human hair. Dit zijn extensions die 2 kleuren bevatten; boven een andere kleur dan de kleur aan de onderkant. De bovenkant is altijd zwart en voor de onderkant kun je kiezen uit diverse kleurtinten.

Er zijn diverse merken. Ik werk met onderstaande producten:
So.cap Original Het haar is relatief snel bewerkt en gekleurd, waardoor het haar relatief droog kan aanvoelen. Wanneer het goed verzorgd wordt, is dit prima haar. Zeker, gezien de prijs/kwaliteit verhouding.

Balmain Hair Dit haar is qua structuur fijn tot gemiddeld en is verkrijgbaar in meerdere structuren van echt super steil haar tot krullend haar. Het voelt zacht aan en ziet er glanzend uit. Dat komt doordat het haar zeer voorzichtig is bewerkt. Extensions van Balmain zijn iets duurder, maar dat is het wel waard. Balmain is vrij makkelijk te onderhouden en heeft een goede houdbaarheid en glans.

Indian Gold Deze extensions zijn vervaardigd uit de hoogste kwaliteit 100% menselijk haar afkomstig uit India. Uiteraard weer iets duurder, maar echt haar van een uitzonderlijke kwaliteit.

Herkomst van human hair
Hairextensions zijn afkomstig uit India of China. Dit zijn de twee grootste haarleveranciers van de wereld. Omdat wij in Europa een fijne haarstructuur hebben gebruiken wij de haren uit India.
Deze haren zijn van een uitzonderlijk goede kwaliteit, omdat het haar niet bloot staat aan chemische behandelingen zoals verven of permanenten. Iets wat in Europa heel gewoon is.
De grootste haarleverancier ter wereld is een tempel in India. Deze wordt per jaar door 20 miljoen pelgrims bezocht, die uit dankbaarheid en zegen voor hun leven, hun hoofd kaal laten scheren. Deze haren worden verzameld en verkocht. Dit levert de tempel per jaar ongeveer 5,6 miljoen dollar op. De pelgrims die hun haar afscheren krijgen hier geen geld voor. Ook weten ze niet allemaal dat hun haar wordt doorverkocht. Buiten het haar worden ook juwelen, andere items en natuurlijk geld gedoneerd. De tempel gebruikt dit geld om gratis eten en onderdak te bieden aan de pelgrims. Het kaal scheren van de pelgrims wordt gedaan door speciale tempelmonniken. De pelgrim zit met beide benen gekruist op de grond en heeft zijn hoofd voor over gebogen. Dit heet "tonsuring".

Bevestiging
Voor een verlenging van, of volume van het haar is het van belang dat je haarlengte minimaal 10 cm is, dit omdat je anders de bondjes van de extensions ziet zitten. De hair-extensions kunnen gemiddeld zo'n 3 maanden mee. De kwaliteit van het haar blijft het beste bij een goede verzorging. Het vastzetten van een extension gebeurt met een speciale hairconnector (warmtetang). aan het uiteinde van een extension zit een keratine-bondje (waxje). Het waxje smelt dmv de temperatuur van de connectortang, waardoor de extensions aan een plukje eigen haar bevestigd kan worden.  Wanneer de exstenions op de juiste manier zijn ingezet zullen de bondjes niet zichtbaar zijn, ook niet wanneer u het haar opsteekt.                     

Het zetten of hebben van extenions is niet pijnlijk

extensions

In bepaalde situaties is het af te raden om extensions te nemen:

- bij zwangerschap en daardoor extreme haaruitval

- chemotherapie

Wanneer je erg dun of broos haar hebt en toch heel graag extensions wilt hebben, kunnen we 5 tot 10 extensions als proef plaatsen en na een week bekijken hoe het bevalt en of ze goed blijven zitten. Wanneer dit het geval is kunnen er meerdere extensions geplaatst worden.

Afspraak maken
Wanneer je zelf haar meeneemt, kunnen we direct beginnen met het plaatsen van de extensions.

Als je wilt dat ik het haar voor je bestel, dan maken we een afspraak voor een kleuranalyse. Deze afspraak dient gemaakt te worden bij daglicht, dit is het beste om de kleurbepaling goed te kunnen doen. Met behulp van een kleurenstaal bekijken we welke haarkleur (vaak zijn dit 2 of 3 tinten) overeenkomt met jouw eigen haarkleur. Ook bekijken we welke lengte en structuur (stijl, slag, krul) het beste bij je past. Hierbij gaan we uit van de natuurlijke basis van je haar. Heb je bv slag en je stijlt je haar elke dag, dan is het belangrijk om ook extensions met een slag te nemen. Als je haar dan nat wordt, doordat je bijvoorbeeld gaat zwemmen, of door de regen loopt. Valt het niet meer op dat je extensions hebt, omdat de structuur van het gehele haar hetzelfde is. Wanneer je wel stijle extensions zou hebben, blijven deze stijl terwijl je eigen haar een slag heeft, wat een onnatuurlijk effect geeft. Daarbij zijn extensions net zo makkelijk te straighten als je eigen haar. Dus het is een kleine moeite om bij het stijlen de extensions ook mee te nemen.

Daarbij is het belangrijk om te bepalen of je volume of verlenging wilt en hoeveel extensions hiervoor nodig zijn. Bij een volumebehandeling heeft u voor een mooi resultaat tussen de 50 en 100 hairextensions nodig. Voor een volle haarverlenging worden 125 tot 175 hairextensions geplaatst, dit is afhankelijk van de dikte van uw eigen haar. Wanneer u vrij dik haar heeft, heeft u meer hairextenionsnodig om een mooie verlenging te krijgen. Als ik het haar ga bestellen, vraag ik een contante vooruitbetaling. En wanneer ik het geld ontvangen heb, ga ik de bestelling plaatsen. We maken dan een afspraak voor het plaatsen van de extensions. Deze afspraak kan al een paar dagen later gepland worden.

Voorbehandeling

Het haar moet altijd schoon en droog zijn, voordat de extensions geplaatst kunnen worden. De avond voordat je komt, was je je haar met head en shoulders (of shampoo met een ph waarde van 5,5 zonder siliconene, fructise en verzorgende olieen.)Wanneer je haar een chemische behandeling gehad heeft, zoals permanent of verven/ kleuren, dan is het raadzaam om minimaal 4 dagen te wachten met het plaatsen van de extensions.

Het beste is om voordat u de kleuranalyse maakt, uw haar te verven in de juiste kleur. De extensions kunnen wel geverfd worden, maar dit vraagt wel enige handigheid en de verf kan iets anders uitpakken op de extensions omdat deze niet hetzelfde DNA als uw eigen haar heeft, waardoor er kleurverschil zou kunnen ontstaan. Uitgroei kun je wel prima bijverven.

Onderhoud van je nieuwe kapsel

- Na het plaatsen van de extensions mag u de eerste 24 uur de haren niet wassen, omdat deze tijd nog nodig is voor het volledig uitharden van de bondjes

- Goede verzorging en onderhoud van extensions is heel belangrijk.

- Borstel elke ochtend en avond je haar (met een speciale extensionsborstel, nooit met een kam), ook tussen de bondjes (het handigste is om een paar keer met je vingers door de bondjes heen te gaan en deze te schijden van elkaar. Zo voorkom je dat je 1 grote klitmassa krijgt)

- Gebruik een neutrale shampoo, gebruik geen cremespoeling op de bondjes (op de uiteindes van het haar mag wel), spoel je haar goed uit zodat er geen zeepresten in de bondjes achterblijven, hierdoor kunnen de bondjes namelijk los laten.

- Na het wassen van je haar, droog je je haar altijd met de fohn.

- Maak bij het slapen of sporten altijd een losse vlecht of losse staart.

- Door zon en zeewater kunnen de bondjes zwak worden en eventueel wit uitslaan.

- Het is normaal dat je enkele extensions kunt verliezen (binnen een maand kun je ze gratis terug laten plaatsen)

- De hairextensions hebben extra verzorging nodig om te voorkomen dat ze droog, dof, of moeilijk door te kammen zijn. Deze producten kunt u bij mij aanschaffen.

- Hairextensions zijn prima te kleuren, ontkleuren is echter niet aan te raden omdat de kwaliteit van het haar dan sterk verslechterd.
- Zwemmen en saunagebruik is prima, het is verstandig om het haar in een vlecht te dragen omdat het haar dan minder klitten krijgt. Chloor en zout water onttrekken vocht uit het haar, het is aan te bevelen om na het zwemmen direct uw haar te borstelen en te wassen met shampoo en conditioner. Ook een haarmasker doet wonderen.

Schade voor je eigen haar (fabel)

Er wordt gezegd dat extensions slecht voor je haar zijn. Dit is echter een fabeltje.Het zijn niet de extensions die slecht voor je haar zijn, maar de manier van het eruit halen zorgt ervoor dat je haar eventuele beschadigingen oploopt. Wanneer je zelf gaat pulken en trekken om de wax-extensions eruit te halen, dan is het logisch dat er beschadigingen optreden en dat je een hoop haar kwijt raakt.

Door gebruik te maken van de expertises van een ervaren extensions-specialist, kun je de extensions eruit laten halen zoder dat er extra beschadigingen optreden. Er wordt dan gebruik gemaakt van een zachte verwijdervloeistof, die de waxjes week maakt zodat je deze met een speciaal tangetje weer kunt verwijderen. Zodat het eigen haar mooi intact en gezond blijft.

Waar mensen ook geen rekening mee houden, is dat je heel makkelijk went aan een volle bos met haar. Dit geeft immers een prettig en behagen gevoel. Maar wanneer je weer teruggaat naar je eigen dunne bosje haar, dan valt dit vaak verschrikkelijk tegen. Ook omdat je simpelweg gewoon vergeet hoe dun je eigen haar was.

Wat ik adviseer is om vantevoren te meten (door middel van je duim en wijsvinger om je haar te slaan) hoe dik je haar is en om dit goed te onthouden. Wanneer je de extensions eruit haalt en dit weer herhaalt, dan zul je zien dat de bos haar gelijk gebleven is.

Men verliest ongeveer 100 haren per dag, normaal vind je deze terug in je borstel of verlies je ze zonder dit echt te merken. Wanneer je extensions hebt kunnen deze haren niet weg en blijven in het waxje hangen. Bij het verwijderen van de extensions, komen deze losse haren vrij, waardoor het lijkt alsof je veel haar verliest, maar dit is dus een natuurlijk proces.

Ik adviseer om de extensions niet langer dan 3 tot 4 maanden in het haar te dragen, daarna wordt de uitgroei te lang en moeten de extensions verwijderd worden. Wanneer je de extensions langer dan 4 maanden in laat zitten, is het erg moeilijk om de extensions er goed uit te krijgen, zonder schade aan je egien haar over te houdenm, omdat het haar boven het bondje dan vaak is gaan klitten en soms zelfs al is gaan vervilten.

Wanneer je de extensions laat vernieuwen na 3 maanden, wordt je haar niet beschadigd. Je kan direct weer nieuwe extensions laten plaatsen.Verwijderen van de extenions

De extensions worden na 3 tot 4 maanden uit het haar gehaald, omdat het bondje dan te ver van de hoofdhuid gegroeid is. Het is aan te raden, dit door een ervaren en gespecialiseerd persoon te laten doen. Wanneer je hier zelf aan gaat beginnen is de kans groot, dat je je eigen haar beschadigd, of hele plukken haar eruit trekt.

Ik heb speciale vloeistof en een tangetje, dat ik gebruik om de bondjes week te maken en te kneden waardoor het bondje op deze manier los komt van je eigen haar, zonder er beschadigingen aan over te houden.

Ook is dit pijnloos! Het verwijderen duurt 1 tot 2 uur (ligt aan de hoeveelheid extensions).

Garantie
Wanneer er de eerste maand extensions uitvallen, kunt u bellen of mailen voor een afspraak zodat deze terugplaatst kunnen worden.

 
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
Alle foto's en teksten op deze website worden beschermd door copyright. Al het materiaal op deze website is eigendom van Nikki's Hair & Nails.